Om S:t Eriks

SVERIGES STEN- OCH BETONGLEVERANTÖR SEDAN 1888

Det är mer än ett sekel sedan S:t Eriks startade sin första verksamhet – S:t Eriks kakelfabrik. Idag är vi Sveriges ledande leverantör av plattor, marksten, murar, block och VA-system tillverkade i betong eller natursten. Genom åren har vi bidragit med material och kunskap till många stora och mindre projekt – från Riksdagshuset, Sergels torg och Förbifart Stockholm till garageuppfarter, uteplatser och trädgårdar över hela landet.

TACK VARE ATT VI ÄR STORA KAN VI VARA LOKALA

S:t Eriks har rikstäckande närvaro med god lagerhållning och vi arbetar ständigt för att förbättra leveranssäkerheten och för att bli mer tillgängliga. Vi vill snabbt kunna komma till dig som kund för att ge råd, diskutera eller lösa problem. Tack vare att vi är stora har vi resurser att vara närvarande lokalt.

BRANSCHENS BÄSTA HELHETSLÖSNINGAR

Våra helhetslösningar gör det både enklare och mer kostnadseffektivt att välja oss som leverantör till olika typer av projekt. Med hjälp av till exempel smarta maskiner för läggning och lyft, kan vi bidra till både bättre arbetsmiljö och snabbare arbete. Våra processer är dess- utom miljö- och kvalitetscertifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001.

S:T ERIKS GRUPPEN

År 2018 förvärvades S:t Eriks av bolaget Volati AB, en svensk industrigrupp, grundad 2003 som består av affärsområdena Salix Group, Industri och Ettiketto Group. Det som karaktäriserar Volati är att de förvärvar bolag med beprövade affärsmodeller, ledande marknadspositioner och starka kassaflöden till rimliga värderingar och vidareutvecklar dessa med fokus på långsiktigt värdeskapande. Strategin är att bygga vidare på företagens identitet och entreprenörsanda och därtill addera ledarskap, kunskap, processer och finansiella resurser. 

I S:t Eriks Gruppen ingår dotterbolagen; Stenentreprenader i Hessleholm, Vinninga Cementvarufabrik AB, Gunnar Prefab AB, Byggsystem Direkt Sverige AB & Nordskiffer AB

Läs mer i broschyren Presentation S:t Eriks dotterbolag

 

St Eriks