S:t Eriks hållbara Ecofog – en del av Årets Bygge 2019

Den stora renoveringen av området kring Sergelstorg står snart helt färdigt och är en av de nominerade­­ till Årets Bygge 2019. Till projektet har S:t Eriks levererat en mängd produkter bland annat Klaraplattan som döptes efter omgivningarna men också Ecofogen som omger de våtpressade plattorna med sina hållbara egenskaper. 

År 2015 fick S:t Eriks det prestigefyllda uppdraget att specialdesigna en platta till Stockholms mest centrala trottoarer. S­ammanlagt är det över 15 000 kvadratmeter, ett område lika stort som tre fotbollsplaner. Ecofogen som omger plattorna är en flexibel fastfog av 100 procent naturliga råvaror och tack vare fogsandens höga pH-värde hindras ogräs från att få fäste i och kring fogen. I projektgruppen för renoveringen av området kring Sergelstorg kallas Ecofogen Müslifog då den innehåller psylliumfrön. 

– Vi är stolta över att vi har en produkt med så goda miljöegenskaper, det har fungerat väl på plats i den miljön som är runt Klarabergsgatan. Den är både miljövänlig, hållbar och klarar de påfrestningar som den utsätts för när området rengörs utan att påverka Ecofogensäger Jörgen Sandgren, Produktchef Mark på S:t Eriks

Ecofogen består av torkad naturlig fin stenkross och det patenterade bindemedlet Solid Green Binder som är baserat på vegetabilier och mineraler. Den självreparerande Ecofogen finns i färgerna beige, grå och antracit. Ecofogen finns hos allas S:t Eriks auktoriserade återförsäljare.

För mer information kontakta:
Namn: Jörgen Sandgren, Produktchef Mark
Nummer: +46 705 87 97 00
E-post: jorgen.sandgren@steriks.se